Marsman Manuele Therapie

Marsman Manuele Therapie is een milde pijnvrije benadering van de wervelkolom en gewrichten van de patiënt

Middels gespecialiseerde handgrepen, waarbij gekeken wordt naar voorkeurshouding van de individu, wordt er behandeld. Zelfs toe te passen bij patiënten met bijv. arthrose (slijtage) en osteoporose (botontkalking) die zo specifiek gemobiliseerd kunnen worden.

Fysiotherapie Gorecht heeft alle kennis in huis voor optimale behandeling door middel van Marsman Manuele Therapie.

Marsman manuele therapie is genoemd naar zijn ontwikkelaar Jaap Marsman in de jaren 70 van vorige eeuw. Later is de methode verder doorontwikkeld tot wat hij nu is door Sjef Rutte, een van zijn leerlingen van het vroege uur. Sjef Rutte ontwikkelde de methode op basis van de massamechanica, die we hieronder beknopt proberen uit te leggen.

De Marsman manuele therapie gaat uit van de gedachte dat de mens niet symmetrisch is. Bij onderzoek en behandeling wordt er strikt individueel gekeken naar het bewegen van de patiënt. Tijdens de behandeling wordt behandeld op basis van het compressie-shift mechanisme, dit betekent zoveel dat als je bijvoorbeeld de wervelkolom buigt er een soort tegenbeweging van de massa om de wervelkolom heen ontstaat in tegenovergestelde richting. Vaak zien we dat als we behandelen vanuit deze zogenaamde ‘shift’ de beweeglijkheid van de wervelkolom merkbaar verbetert. De behandeling gaat in het algemeen zonder ‘gekraak’ en is zonder meer goed te ondergaan voor de patiënt. Vaak merkt u na één of enkele behandelingen al flinke vermindering van uw klachten.

fysiotherapie-gorecht-hoogezand-bewegingsapparaat